Hoppa till avdelningsmenyn

Hoppa till innehållet

Stäng fönstretStäng fönstret
Skriv ut sidanSkriv ut

Fritid & Kurser

Temabild fritid; vit parksoffa under äppelträd med fallfrukt.

Dans & Musik

Här tipsar vi om musik- och dansaktiviteter som särskilt vänder sig till dig som har en funktionsnedsättning. Du får också veta hur tillgängliga konsertsalarna i Stockholm är.

Rytmik och rörelse för barn med Downs syndrom 5-10 år
Kom och sjung i en liten grupp och prova på att spela olika instrument. Det blir också dans, dramalekar och teckensånger. Gruppen är ett samarbete mellan Studieförbundet Bilda och Älvsjökyrkan. Sista dag för anmälan är 25 januari 2014.
> Läs mer här (pdf-format)

Lirum - musikrum på Musikmuseet

Musikrummet är ett spännande upplevelserum, fullt av klanger och musik. Här stimuleras man till att spela och experimentera. Lirum är roligt för alla men särskilt utformat för personer med lindrig utvecklingsstörning. Allt i rummet är enkelt att förstå och använda.

Dans och musik på Kulturskolans resurscenter

Resurscentret vänder sig till barn och ungdomar med funktionshinder och särskilda behov. Här får man dansa och musicera utifrån egna förutsättningar. I till exempel en musikal gör deltagarna allt från kulisser, masker, ljud, ljus – till dans och musik. Undervisningen sker i mindre grupper och ibland individuellt.

Dansen utgår från deltagarnas lust och förmåga till rörelse. Lektionerna kan vara inriktade på barndans, showdans, klassisk balett, modern dans, rullstolsdans eller rörelselek.

Musikämnet utgår från elevens önskemål och förutsättningar. Spelglädjen står i centrum! Här kan du spela och sjunga allt ifrån barnmusik till rock och pop, från folkmusik till klassiskt.

Körsång

I Järna finns ”Glada kören” som sjunger en- och tvåstämmiga låtar, psalmer och kanon. Kören vänder sig till vuxna personer med DAMP, ADHD, Aspergers syndrom, lindrig utvecklingsstörning och liknande.

Kören sjunger kristna kyrkliga sånger och schlagerlåtar. Två gånger per termin deltar kören med sång vid gudstjänster i församlingens kyrkor.

Man övar på onsdagar klockan 19.00 i församlingshemmet i Järna.

För information och anmälan för att prova att vara med, kontakta John Lidström på telefon 08- 551 747 20. Lämna ett meddelande till den som svarar så ringer John upp dig.

Tillgänglighet

Entré Stockholm är en tillgänglighetsguide över allmänna lokaler och flerbostadshus i Stockholm.

 


Dela på Facebook

Dela på Twitter