Hoppa till avdelningsmenyn

Hoppa till innehållet

Stäng fönstretStäng fönstret
Skriv ut sidanSkriv ut

Fritid & Kurser

Temabild fritid; vit parksoffa under äppelträd med fallfrukt.

Fritid och kurser

Här får du tips och inspiration för din fritid. I menyn till vänster hittar du uppgifter om aktiviteter och kurser. Där finns också information om föreningar och personer som kan hjälpa dig att hitta fritidsverksamheter. 

Känner du till någon aktivitet eller verksamhet som skulle passa in här? Hör gärna av dig till oss!

Ledsagarservice

Behöver du hjälp för att kunna delta i fritidsaktiviteter eller i kulturlivet? Då kan du få en ledsagare till din hjälp. Vänd dig till din kommun!

Hjälpmedel

På Hjälpmedelstorget under rubriken Aktiv fritid finns tips på olika fritidsaktiviteter och information om olika redskap och hjälpmedel för en aktiv fritid.

> Länk till Hjälpmedelstorgets webbplats

Handbok med tips och råd om fritidsaktiviteter för barn med funktionsnedsättningar

Barnombudsmannen och Handikappförbundens samarbetsorgan HSO har tagit fram ”Mer än bara lite kul” som är en handbok med råd och tips på hur fritiden för barn kan utvecklas. I boken ges exempel på nya sätt att tänka för att barnen ska få en rikare fritid och råd om vad som är viktigt för att fritidssatsningen i kommunerna ska bli bättre för barn med funktionsnedsättningar.
Skriften vänder sig till alla som fattar beslut, planerar eller genomför verksamheter för barn och unga och kan laddas ner som pdf-fil eller beställas hos HSO.

 


Dela på Facebook

Dela på Twitter